Het bestuur

Carine van den Berg
Carine van den BergOprichter en Secretaris
“Ik ben geboren in Zuid-Afrika en ben op mijn achtste geëmigreerd naar Nederland. Ik heb in 2009 Teachers for Africa opgericht en ben tot op de dag van vandaag de drijvende kracht achter de stichting. Mijn passies onderwijs, Zuid-Afrika en internationalisering komen hierbij allemaal samen. Als docente voortgezet onderwijs blijf ik me graag inzetten voor gelijke kansen op het gebied van educatie om iets terug te geven aan het land waar ik vandaan kom.”
Esther Mooij
Esther MooijPenningmeester
“Ik ben drie jaar geleden via een vriendin met TFA in contact gekomen, en was meteen enthousiast. Sindsdien werk ik vrijwillig voor de stichting op het gebied van financiën en sinds het najaar van 2017 ben ik ook bestuurslid. Vroeger vond ik onderwijs een noodzakelijk kwaad, maar nu besef ik me dat het een geweldig recht is waar iedereen van moet kunnen profiteren! Het biedt je kansen in de maatschappij en maakt je onafhankelijk, wat weer vrijheid creëert. Ik vind het fijn om met deze groep enthousiaste mensen een steentje bij te dragen!”
Gerard Dam
Gerard DamVoorzitter
“In 2016 ben ik bijna een jaar als sport- en educatiecoördinator aan het werk geweest voor Teachers for Africa in Zuid-Afrika. Bij de veelzijdige projecten in en rondom Phalaborwa heb ik mijn passie voor sport en ontwikkeling een goede plek kunnen geven. Na terugkomst was de liefde voor het land, de projecten en de kinderen nog lang niet getemperd. Daarom ben ik, naast mijn baan als docent op de HAN Sport en Bewegen in Nijmegen, actief gebleven als algemeen bestuurslid bij TFA. Door mijn betrekking bij de stichting hoop ik de lokale kinderen extra kansen bieden voor de toekomst.”

Betrokkenen/vrijwilligers

  • Carine van den Berg (coördinator sponsorprojecten)

  • Ger Groot (Engelse vertalingen)
  • Henrike Meuleman (communicatie)
  • Irma Verlaan (communicatie)
  • Shalimar Paoline (curriculum onderwijs vrijwilliger, USA)

  • Ton Smeets (ambassadeur via ASML)
  • Marijke van Bakel (onderwijsambassadeur)

  • Myrna Molema (op projectbasis)

Ons team in Phalaborwa, Zuid-Afrika