Stichting Docenten voor Afrika (Teachers for Africa), opgericht in 2009. We zijn een non-profit organisatie die zich inzet voor beter onderwijs aan kinderen? in Zuid-Afrika. Dit doen we door middel van het opzetten en ondersteunen van een aantal kleinschalige projecten op achterstandsscholen. De projecten en scholen grenzen direct aan het Kruger National Park.

Deze ‘no fee schools’ zijn dan wel gratis toegankelijk, maar hebben hun leerlingen vaak weinig te bieden. Overvolle klassen, geen onderscheid in niveau, weinig persoonlijke aandacht en geen extra?s zoals gymnastiek, handvaardigheid of muziekles. Terwijl onderwijs juist voor deze leerlingen, die opgroeien in armoede en geweld, de enige kans is op een betere toekomst.

Wij ondersteunen onze Zuid-Afrikaanse partnerscholen onder meer door sponsoring van school- en sportmaterialen, het gezamenlijk opzetten van leercentra, het uitgeven van studiebeurzen voor eindexamenleerlingen en specifieke kennisuitwisseling die onze partnerscholen nodig hebben. De onderwijsprojecten worden direct door ons gesponsord en ge?valueerd. Dit gebeurd dus zonder tussenkomst van andere organisaties. Wij zijn daarom ook direct betrokken bij de voortgang en verduurzaming van de projecten. Help ons om via kwalitatief goed onderwijs een verschil te kunnen blijven maken voor kinderen in Zuid-Afrika!

Lees meer in ons Beleidsplan en ons Financieel jaarverslag.