Het bestuur

Alle bestuursleden, evenals vrijwilligers, werken onbezoldigd voor stichting Docenten voor Afrika.

Carine van den Berg
Carine van den BergOprichter en Bestuurslid
“Ik ben geboren in Zuid-Afrika en ben op mijn achtste geëmigreerd naar Nederland. Ik heb in 2009 Docenten voor Afrika opgericht en ben tot op de dag van vandaag de drijvende kracht achter de stichting. Mijn passies onderwijs, Zuid-Afrika en internationalisering komen hierbij allemaal samen. Als docente voortgezet onderwijs blijf ik me graag inzetten voor gelijke kansen op het gebied van educatie om iets terug te geven aan het land waar ik vandaan kom.”
Esther Mooij
Esther MooijPenningmeester
“Ik ben zes jaar geleden via een vriendin met Docenten voor Afrika in contact gekomen en was meteen enthousiast. Sindsdien werk ik vrijwillig voor de stichting op het gebied van financiën en sinds het najaar van 2017 ben ik ook bestuurslid. Vroeger vond ik onderwijs een noodzakelijk kwaad, maar nu besef ik me dat het een geweldig recht is waar iedereen van moet kunnen profiteren. Het biedt je kansen in de maatschappij en maakt je onafhankelijk, wat weer vrijheid creëert. Ik vind het fijn om met deze groep enthousiaste mensen mijn steentje bij te dragen!”
Gerard Dam
Gerard DamVoorzitter
“In 2016 ben ik bijna een jaar als sport- en educatiecoördinator aan het werk geweest voor Docenten voor Afrika in Zuid-Afrika. Bij de veelzijdige projecten in en rondom Phalaborwa heb ik mijn passie voor sport en ontwikkeling uitstekend kunnen uitdragen. Na terugkomst was de liefde voor het land, de projecten en de kinderen nog lang niet getemperd. Daarom ben ik, naast mijn baan als docent op de HAN Sport en Bewegen in Nijmegen, actief gebleven als algemeen bestuurslid bij Docenten voor Afrika. Door mijn betrekking bij de stichting hoop ik de lokale kinderen extra kansen te bieden voor de toekomst.”
Coenraad Sassen
Coenraad SassenSecretaris
“Ik deed al langere tijd incidenteel vrijwilligerswerk stichting Docenten voor Afrika, en toen Carine mij vroeg om in het bestuur te stappen zei ik graag ja! Als mens met een hart voor Zuid-Afrika spreekt de stichting en zijn doelen mij erg aan. Het voelt als een prachtige gelegenheid om daadwerkelijk impact te hebben op het leven van mensen die het minder hebben dan wij. Met Docenten voor Afrika kan ik mijn passie omzetten in concrete stappen, en samen met het team streven we ernaar om positieve verandering te brengen. Momenteel houd ik me voornamelijk bezig met het verbeteren van de organisatorische facetten van de stichting, zoals het creëren van een nieuwe website.”
Bert Krielen
Bert KrielenBestuurslid
“In het derde jaar van mijn studie Sport- en Bewegingseducatie liep ik een half j