Het bestuur

Alle bestuursleden, evenals vrijwilligers, werken onbezoldigd voor stichting Docenten voor Afrika.

Carine van den Berg
Carine van den BergOprichter en Secretaris
“Ik ben geboren in Zuid-Afrika en ben op mijn achtste geëmigreerd naar Nederland. Ik heb in 2009 Docenten voor Afrika opgericht en ben tot op de dag van vandaag de drijvende kracht achter de stichting. Mijn passies onderwijs, Zuid-Afrika en internationalisering komen hierbij allemaal samen. Als docente voortgezet onderwijs blijf ik me graag inzetten voor gelijke kansen op het gebied van educatie om iets terug te geven aan het land waar ik vandaan kom.”
Esther Mooij
Esther MooijPenningmeester
“Ik ben drie jaar geleden via een vriendin met Docenten voor Afrika in contact gekomen en was meteen enthousiast. Sindsdien werk ik vrijwillig voor de stichting op het gebied van financiën en sinds het najaar van 2017 ben ik ook bestuurslid. Vroeger vond ik onderwijs een noodzakelijk kwaad, maar nu besef ik me dat het een geweldig recht is waar iedereen van moet kunnen profiteren. Het biedt je kansen in de maatschappij en maakt je onafhankelijk, wat weer vrijheid creëert. Ik vind het fijn om met deze groep enthousiaste mensen mijn steentje bij te dragen!”
Gerard Dam
Gerard DamVoorzitter
“In 2016 ben ik bijna een jaar als sport- en educatiecoördinator aan het werk geweest voor Docenten voor Afrika in Zuid-Afrika. Bij de veelzijdige projecten in en rondom Phalaborwa heb ik mijn passie voor sport en ontwikkeling uitstekend kunnen uitdragen. Na terugkomst was de liefde voor het land, de projecten en de kinderen nog lang niet getemperd. Daarom ben ik, naast mijn baan als docent op de HAN Sport en Bewegen in Nijmegen, actief gebleven als algemeen bestuurslid bij Docenten voor Afrika. Door mijn betrekking bij de stichting hoop ik de lokale kinderen extra kansen te bieden voor de toekomst.”
Bert Krielen
Bert KrielenBestuurslid
“In het derde jaar van mijn studie Sport- en Bewegingseducatie liep ik een half jaar stage in Zuid-Afrika, waar ik onder meer op een social skill centre en een basisschool verschillende projecten opzette. Toen ik terugkeerde realiseerde ik me hoe leuk ik het werk had gevonden. Dit in combinatie met de liefde voor het land zelf maakte dat ik op zoek ging naar manieren om dit werk voort te kunnen zetten. Daarom startte ik in 2020 met de master Sport- en Beweeginnovatie, waarvoor we een vraagstuk beantwoorden en een innovatie realiseren. Voor mij was de keuze snel gemaakt en via Gerard kwam ik bij Docenten voor Afrika terecht.
Inmiddels ben ik bestuurslid en hoop ik op deze manier bij te kunnen dragen aan het verbeteren van onderwijs en het creëren van kansen en mogelijkheden voor kinderen waarvoor dat minder vanzelfsprekend is dan dat dat voor mij was. Kinderen zijn de toekomst en ik zie onderwijs dan ook als de sleutel naar een betere samenleving en toekomst.”

Betrokkenen/vrijwilligers

  • Carine van den Berg (coördinator sponsorprojecten)

  • Ger Groot (Engelse vertalingen)

  • Henrike Meuleman (communicatie)
  • Ton Smeets (ambassadeur via ASML)
  • Marijke van Bakel (onderwijsambassadeur)

  • Myrna Molema (op projectbasis)

  • Drie keer per jaar komt een klankbordgroep samen om advies te geven aan het bestuur

Ons team in Phalaborwa, Zuid-Afrika