Heb jij je altijd al als stagiair willen inzetten in Zuid-Afrika? Je kunt onder de vlag van Docenten voor Afrika een waardevolle stage lopen.

Volg jij een mbo- of hbo-opleiding die aan onderwijs of sport gerelateerd is? Kan jij goed overweg met kinderen in het basis- en middelbaar onderwijs? Is jouw veld van expertise onder andere sport en bewegen, fysiotherapie, gehandicaptenzorg, of voeding en diëtiek? Dan hebben wij een passend project voor jou met een enthousiast team van locals die jouw kennis en vaardigheden goed kunnen gebruiken.

Wij bieden je gedegen stagebegeleiding aan door onze hoogopgeleide plaatselijke coördinator. We hebben een aantal waardevolle projecten op een samenwerkende basisschool, middelbare school en een drietal special needs-projecten. Je verblijft als student direct grenzend aan het Kruger National Park, waar je in de weekenden met een safari op zoek kunt gaan naar de Big Five.

Extra informatie

  • Projecten staan open voor studenten vanaf 18 jaar en ouder
  • Minimale inzet als stagiair is zes weken, afhankelijk van je niveau, inhoud van de stagewerkzaamheden en de opleidingseisen

  • Aanvang van het project begint altijd op een maandag, met aankomst in het weekend voor de startdatum. Gedurende de maand december zijn er geen mogelijkheden tot het lopen van stage i.v.m. de Zuid-Afrikaanse zomervakantie

  • Verantwoordelijkheidsgevoel, flexibiliteit en enthousiasme zijn zeer belangrijk

  • Beheersing van de Engelse taal is noodzakelijk

  • Deelname aan een van onze voorbereidingsbijeenkomsten is verplicht

  • We kunnen vragen om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aangezien we met schoolgaande kinderen werken. We werken bewust niet met peuters

Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) erkent Docenten voor Afrika als stagebedrijf voor mbo-studenten.

Groepsprojecten en internationalisering

Deel samen als groep collega’s je kennis, passie en tijd voor een kortlopend project in Zuid-Afrika. Voor middelbare schoolleerlingen is er tevens de mogelijkheid om samen met docentenbegeleiding aan een internationaliseringsproject deel te nemen in zowel Nederland als Zuid-Afrika.

Als groep kun je in Zuid-Afrika een wezenlijk verschil maken binnen de projecten, maar we plaatsen alleen groepen als we denken dat dit ook daadwerkelijk een meerwaarde heeft voor een bepaalde periode en voor het specifieke project. Er zijn gedurende het kalenderjaar diverse evenementen van onze lokale partners waarbij we in de voorbereiding en uitvoering ondersteuning en kennisoverdracht bieden. Een voorbeeld van een dergelijk evenement zijn Summer en Winter Sport Camps gedurende de maanden december/januari en in juli.

Daarbij ondersteunt Docenten voor Afrika de verschillende onderwijs- en sportprojecten met kennisuitwisseling door de inzet van expertvrijwilligers. Deze steun blijkt een meerwaarde voor de verschillende projecten.

Beroepsonderwijs Bedrijfsleven erkent Docenten voor Afrika als stagebedrijf voor mbo-studenten