Stages in Zuid Afrika

Heb jij je altijd al als stagiair willen inzetten in Zuid Afrika? Je kunt onder de vlag van Teachers for Africa Foundation een waardevolle stage lopen in jouw veld van expertise.

Ben jij een student aan een onderwijs- of sport gerelateerde Mbo of Hbo studierichting? Ben jij thuis in basis- en middelbaar onderwijs, sport en bewegen, fysiotherapie, gehandicaptenzorg of voeding en di?tiek? Dan hebben wij een passend project voor jou met een enthousiast team van locals die jouw kennis goed kunnen gebruiken.

Wij bieden je gedegen stagebegeleiding van onze hoogopgeleide plaatselijke coordinator. We hebben een aantal waardevolle projecten op een samenwerkende basisschool, middelbare school en een drietal Special Needs projecten. Je verblijft als student direct grenzend aan het Kruger National Park waar je in de weekenden op zoek kunt gaan naar ‘The Big Five’.

Aanmeldingsformulier

Extra informatie:

  • Projecten staan open voor studenten vanaf 18 jaar en ouder
  • Minimale inzet als stagiair is 6 weken- afhankelijk van je niveau, inhoud van de stagewerkzaamheden en de opleidingseisen

  • Aanvang van project begint altijd op een maandag, aankomst in het weekend voor de startdatum. Gedurende de maand december zijn er geen mogelijkheden tot het lopen van stage ivm de Zuid Afrikaanse zomervakantie

  • Verantwoordelijkheidsgevoel, flexibiliteit en enthousiasme zijn super belangrijk

  • Beheersing van de Engelse taal is noodzakelijk

  • Deelname aan een van onze voorbereidingsbijeenkomsten is verplicht

  • We kunnen vragen om een VOG (=Verklaring omtrent gedrag) aangezien we met schoolgaande kinderen werken. We werken bewust niet met peuters.

Kijk hier voor meer informatie over projectkosten of locatie en accommodatie

Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) erkent Teachers for Africa Foundation als een stagebedrijf voor MBO-studenten.

Groepsprojecten/ Internationalisering

Deel samen als groep collega?s je kennis, passie en tijd voor een kortlopend project in Zuid-Afrika. Voor middelbare school leerlingen is er tevens de mogelijkheid om gezamenlijk met docentenbegeleiding aan een internationaliseringsproject deel te nemen in Nederland als Zuid-Afrika.

Als groep kun je in Zuid-Afrika een wezenlijk verschil maken binnen de projecten, maar we plaatsen alleen groepen als we denken dat dit ook daadwerkelijk een meerwaarde heeft voor een bepaalde periode en voor het specifieke project. Er zijn gedurende het kalenderjaar diverse evenementen van onze lokale partners waarbij we in de voorbereiding en uitvoering ondersteuning en kennisoverdracht bieden. Een voorbeeld van een dergelijk evenement zijn Summer en Winter Sport Camps gedurende de maanden december/januari en in de maand juli.

Daarbij ondersteunt Teachers for Africa Foundation de verschillende onderwijs- en sportprojecten met kennisuitwisseling door de inzet van expert vrijwilligers- deze support blijkt een meerwaarde voor de verschillende projecten.

Beroepsonderwijs Bedrijfsleven erkent Teachers for Africa

als een stagebedrijf voor MBO-studenten.

sbb-teachers-for-africa