Heb jij je altijd al als expert in willen zetten voor een waardevol ontwikkelingsproject? Heb jij kennis van onderwijs of heb je interesse in sport? Dan ben jij een goede aanwinst voor ons team in Zuid-Afrika! Je kunt onder de vlag van Docenten voor Afrika vrijwilligerswerk doen in jouw veld van expertise. We hebben een aantal projecten direct grenzend aan het Kruger National Park die jouw kennis en vaardigheden goed kunnen gebruiken.

Voel jij je thuis in basis- en middelbaar onderwijs, sport en bewegen, gehandicaptenzorg of voeding en diëtiek? Dan hebben wij een passend project voor jou met een enthousiast team van locals die jouw kennis goed kunnen gebruiken!

Extra informatie

  • Onze projecten staan open voor geschoolde vrijwilligers vanaf 18 jaar en ouder

  • Minimale inzet is twee weken, maar dit is afhankelijk van het opleidingsniveau van de groep

  • Aanvang van het project begint altijd op een maandag, met aankomst in het weekend voor de startdatum. In de maand december en de eerste twee weken van juli is het niet mogelijk vrijwilligerswerk te doen i.v.m. de Zuid-Afrikaanse schoolvakanties

  • Ervaring in het onderwijs, met coaching in sport of het geven van therapie is noodzakelijk

  • Verantwoordelijkheidsgevoel, flexibiliteit en enthousiasme zijn zeer belangrijk

  • Beheersing van de Engelse taal is noodzakelijk

  • Deelname aan een van onze voorbereidingsbijeenkomsten is verplicht

  • We kunnen vragen om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aangezien we met schoolgaande kinderen werken. Wij werken bewust niet met peuters

Groepsprojecten en internationalisering

Deel samen als groep collega’s je kennis, passie en tijd voor een kortlopend project in Zuid-Afrika. Voor middelbare schoolleerlingen is er tevens de mogelijkheid om samen met docentenbegeleiding aan een internationaliseringsproject deel te nemen in zowel Nederland als Zuid-Afrika.

Als groep kun je in Zuid-Afrika een wezenlijk verschil maken binnen de projecten, maar we plaatsen alleen groepen als we denken dat dit ook daadwerkelijk een meerwaarde heeft voor een bepaalde periode en voor het specifieke project. Er zijn gedurende het kalenderjaar diverse evenementen van onze lokale partners waarbij we in de voorbereiding en uitvoering ondersteuning en kennisoverdracht bieden. Een voorbeeld van een dergelijk evenement zijn Summer en Winter Sport Camps gedurende de maanden december/januari en in juli.

Daarbij ondersteunt Docenten voor Afrika de verschillende onderwijs- en sportprojecten met kennisuitwisseling door de inzet van expertvrijwilligers. Deze steun blijkt een meerwaarde voor de verschillende projecten.